Dana 23. i 24. siječnja 2019. g. održana je 12. međunarodna znanstvena konferencija TZG 2019 – Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum na lokaciji Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) i Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF).

Konferenciju su organizirali ZICER i TTF u suradnji s francuskim partnerskim institucijama iz područja visokog obrazovanja zajedno s udrugama, tvrtkama i organizacijama, aktivnim u području tekstilne znanosti i gospodarstva. Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je “Trends and Future Directions in Textile Creativity, Innovation and Technology“.

 

Konferencija predstavlja važan događaj za znanost i gospodarstvo jer doprinosi jačanju tekstilne zajednice obiju zemalja. Njen cilj je okupiti vodeće istraživače, stručnjake iz industrije i studente iz obje zemlje, kako bi podijelili svoja znanja i razmijenili znanstvene ideje.

U sklopu bogatog programa koji je uključivao plenarna i pozvana predavanja eminentnih hrvatskih i francuskih znanstvenika i stručnjaka, istodobno se održao i Science and Economy Fair, na kojem su sudjelovali projekti, patenti, inovacije i idejne prezentacije brojnih znanstvenika, gospodarstvenika i studenata sa hrvatskih i francuskih sveučilišta.

Prvi dan konferencije (23. siječnja 2019.) na lokaciji ZICER-a, posjetitelje je dočekala atraktivna i modularna infrastruktura, te okruženje u skladu sa suvremenim poslovnim standardima za dinamične, inovativne i kreativne aktivnosti, uključujući rezervirani izložbeni prostor za promociju najvažnijih aktivnih projekata TTF-a.

Drugi dan konferencije održao se na TTF-u, a prof. dr. sc. Sandra Bischof je bila jedna od govornika te održala prezentaciju na temu “Textile science research centre – potentials for collaboration“.

Više detalja o TZG 2019 je dostupno na poveznici 1, poveznici 2 i poveznici 3.

Prezentacija i program konferencije za oba dana dostupna su u nastavku:

1. Prezentacija (TSRC─potentials for collaboration)

2. Program konferencije, I. dan (23. siječnja 2019.)

3. Program konferencije, II. dan (24. siječnja 2019.)